Werkkleding in verschillende branches

W

Waarschijnlijk zie je iedere dag wel mensen in werkkleding rondlopen. In de Albert Heijn loopt het personeel rond in herkenbare AH-bedrijfskleding, de politieagenten op straat herken je direct aan hun uniformen en de bouwvakkers die je bezig ziet dragen allemaal werkkleding met de logo’s van het bedrijf waar ze werkzaam zijn. Het lijkt wel alsof iedereen bedrijfskleding draagt.

Waarom wordt bedrijfskleding gedragen?

Er zijn meerdere redenen waarom bedrijven ervoor kiezen om werkkleding aan te schaffen voor het personeel. Een van deze redenen is natuurlijk voor de uitstraling van het bedrijf en een beetje reclame maken. Wanneer je bouwvakkers aan een woning bezig ziet weet je meteen wie van welk bouwbedrijf is, daarnaast ziet het er ook netjes uit dat ze in dezelfde kleding rondlopen. Net zoals het personeel in de supermarkt. Als je iets niet kunt vinden dan kun je tenminste de medewerkers nog herkennen aan wie je je vraag kunt stellen. Maar herkenning is niet de enige reden voor het dragen van bedrijfskleding.

Veiligheid van werkkleding

Veiligheid is ook enorm belangrijk in werkkleding, waar bewust over nagedacht dient te worden bij het uitzoeken van kleding voor medewerkers. Werkkleding automonteurkent bijvoorbeeld weer andere veiligheidseisen dan de werkkleding servicemonteur. Een automonteur moet o.a. brandvertragende kleding hebben om ook veilig te kunnen lassen. Je wilt natuurlijk niet hebben dat je broek vlam vat door alle vonken die in het rond springen bij het lassen. Een werkkleding expert kan je hierin adviseren over welke kleding geschikt is voor de functies van je medewerkers.

Andere branches

Zo zijn er nog veel meer branches die ieder weer hun eigen eisen stellen aan de kleding. Denk aan de food branche, hier is hygiëne natuurlijk extreem belangrijk. Zowel voor de producten die gemaakt worden als voor de gezondheid van de medewerkers. Inventariseer dus goed waar werkkleding aan moet voldoen, en kijk erna pas naar het design.