Fit het nieuwe jaar in

F

Het klinkt je vast bekend in de oren, goede voornemens. Iedereen heeft wel goede voornemens en bij de meeste mensen zijn deze dan ook verschillend. Toch is er één goede voornemen die door veel mensen genoemd wordt zo net voor klokslag 00:00, gezonder eten en weer gaan sporten. Dit is natuurlijk positief als je een voornemen zoals dit aanneemt, dit betekent dat je er dus daadwerkelijk mee bezig bent en er iets aan wilt doen. Echter het lastigste van een goede voornemen is het volhouden, twee maanden doorzetten om er vervolgens weer mee te stoppen telt natuurlijk niet.

Hardlopen 

Voor een goede voornemen zoals deze is het niet nodig om een sportschoolabonnement te nemen en er veel geld tegen aan te gooien. Kies ervoor om te gaan hardlopen, hierbij heb je geen last van veel te gespierde mannen om je heen die zich continu aan het uitsloven zijn met gewichten. Nee, wanneer je gaat hardlopen kan je een mooi rondje maken door het bos, over de dijk of ergens anders waar jij heerlijk tot rust kan komen en ook nog eens sportief bezig bent. Toch is het belangrijk om erop te moet letten wanneer je begint met hardlopen dat je rustig opbouwt en niet direct te hard van start gaat. Wat een goed hulpmiddel kan zijn is om een activity tracker mee te nemen, bijvoorbeeld een van Fitbit. Hiermee meet jij iedere dag je stappen en ben je bewust gezond bezig.

Voeding 

Een ander belangrijk onderdeel van het gezonder bezig gaan is dat je naast het sporten ook op je voeding gaat letten. Het heeft natuurlijk geen nut wanneer je na elke keer hardlopen of sporten vervolgens een pizza voor avond eten hebt. Online kan je veel informatie vinden over hoe je voeding het best kan combineren met het sporten. Ook kan je er natuurlijk voor kiezen om op een sportief dieet te gaan en wie weet vliegen de kilo’s eraf en ziet iedereen dat jij je wel aan je goede voornemen hebt gehouden!