Een dierenoppas tijdens de vakantie

E

Konijnen zijn de favoriete huisdieren van menig kind. Wist je dan konijnen, hamsters en cavia’s wellicht de drie meest populaire huisdieren zijn onder kinderen, wanneer zij hun ouders vragen om een huisdier? Een konijn is een prima eerste huisdier en vooral goed om ervaring op te doen. Misschien kiest uw zoon of dochter er wel voor om later bij te verdienen als dierenoppas!

Konijnenhok
Konijnen kun je prima in een hok zetten in huis, maar ook buitenshuis vinden konijnen vooral leuk. Als je een tuin hebt met gras en voldoende ruimte, is het een goed idee om er een hok te plaatsen met een ren. Een buitenshuis hok voor het konijn moet wel water- en wind dicht zijn en voorzien van stro. Zomers wordt het konijn erg blij van een plekje in de schaduw, zodat het konijn het niet te warm zal krijgen. Houd er rekening mee dat konijnen echte gravers zijn en snel een weg naar buiten vinden! Gaas onder de ren, of onder het gras houdt de knagers binnen!

Houd je jouw konijn binnenshuis? Zorg er dan wel voor dat het hok niet te dicht bij de verwarming staat. Verder is het ook verstandig ervoor te zorgen dat er geen snoeren en andere gevaarlijke dingen in de buurt liggen. Een konijn heeft namelijk wel beweging nodig, dus is het verstandig hem af en toe door de kamer te laten rennen.

Het konijnhok dient wel regelmatig schoon gemaakt te worden, zodat het konijn altijd in een frisse omgeving leeft. De meeste konijnen gebruiken 1 plaats in het hok om hun keutels te leggen en te plassen. Deze plek kan je 1 keer per dag leegscheppen en weer vullen met wat vers stro.

Gezelschapsdier
Konijnen zijn sociale en slimme dieren die een kameraadje erg op prijs stellen. Het is dan ook een slecht idee om een konijn alleen in een hok te plaatsen. Als je 2 of meer konijnen hebt kunnen ze ook lekker achter elkaar aanrennen, waardoor ze goed in beweging zijn.

Dierenoppas tijdens de vakantie

Ga je op vakantie en ben je op zoek naar een oppas voor jouw konijn? Animal Planet Nanny kan je hiermee helpen. Op onze site kun je zoeken naar een dieren oppasser in de buurt die op jouw lieve konijn(en) kan passen. Op die manier ben je ervan verzekerd dat jouw konijn in goede handen is als je met vakantie gaat! Een dierenoppas vakantie is snel gevonden.
Trouwens, je kunt op de website een oppas vinden voor bijna ieder dier! www.katten-en-hondenoppas.nl!
dierenoppas